پدر علم مددکاری اجتماعی ایران: به اسم اسلام موضوعات غلط را ترویج نکنید
پدر علم مددکاری اجتماعی ایران گفت: برخی به اسم اسلام موضوعات غلط را در جامعه ترویج میکنند، متاسفانه از اسلام چیزهایی شنیدهاند بدون اینکه ضوابط و دلایل اسلام برای موضوعات را بدانند در حالی که خدا وقتی انسان را آفرید به او عقل هم داد.
مصطفی اقلیما در گفتوگویی در خصوص موضوع چندهمسری و ترویج این امر، اظهار کرد: عدهای اخیرا موضوع اختیار کردن چند همسر را به جامعه پیشنهاد میدهند در حالی که ما یک کشور اسلامی هستیم که اولین تعهدات انجام یک عقد در چنین کشوری رعایت صداقت، راستگویی و وفاداری است.
وی با بیان اینکه تاکید اسلام همواره بر حفظ خانواده و تحکیم آن بوده است، افزود: در هر جامعهای که چند همسری وجود داشته است نهاد خانواده از هم متلاشی شده است، یعنی اگر امروز مرد یک خانواده همسر دوم اختیار کند فرزندان آن خانواده و حتی خود مرد وضعیت مناسبی نخواهند داشت و حتی اگر همسر اول هم جدا نشود مهر و علاقه و ارتباط صمیمی گذشته دیگر وجود نخواهد داشت.
رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران، تصریح کرد: حتی مرد هم نمیتواند در درگیری بین دو زن یکی را انتخاب کند، اسلام اجازه عقد چند همسر را داده است اما شرط رعایت تساوی، عدالت و برابری را در درجه اول آورده است که در بسیاری موارد یک مرد نمیتواند عدالت بین دو زن را برقرار کند و اگر هم افراد طرفدار جند همسری تا حدی بیندیشند دلایل ترویج صیغه در زمان پیامبر را متوجه میشوند.
وی در خصوص دلایل ترویج صیغه در زمان پیامبر (ص) گفت: در زمان پیامبر با کفار بسیار جنگ میشد و مردان خانوادهها شهید میشدند و پیامبر (ص) نه به دلیل رفع نیازهای جنسی، بلکه تنها به دلیل سرپرست دار شدن فرزندان یتیم اجازه صیغه کردن زنان و محرم شدن مردان با این زنان را صادر کرد تا بتوانند به وضعیت چنین خانوادههای بیسرپرست رسیدگی کنند.
اقلیما با اشاره به اینکه امروز موضوع صیغه تفاوتهای بسیاری با زمان پیامبر (ص) دارد، اظهار کرد: امروز معنای غالب صیغهها عملا چیزی جز این نیست که بدون تعهدی در ازای ردوبدل شدن مبلغی زمانی را برای رفع نیازهای جنسی به هم اختصاص میدهند.
وی با بیان اینکه اکثر مردان جامعه در تامین نیازهای مختلف همسرانشان ناتوانند، افزود: زنان ما در مورد رابطه زناشویی مشکلی ندارند چرا که حتی اگر از مرد هم ناراضی باشند بازهم اکثریت آنها تمکین میکنند و معمولا اهل از هم پاشیدن زندگی نیستند و موضوع صیغه تنها برای مواردی است که زن در فرزندآوری مشکلی داشته یا بیماری خاصی داشته باشد.
پدر علم مددکاری اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه برخی به اسم اسلام موضوعات غلط را در جامعه ترویج میکنند، تصریح کرد: متاسفانه از اسلام چیزهایی شنیدهاند بدون اینکه ضوابط و دلایل اسلام برای موضوعات را بدانند در حالی که خدا وقتی انسان را آفرید به او عقل داد.
ازدواج تعهد است
وی با بیان اینکه ازدواج تعهد است، گفت: اگر مردی زنی را نمیخواهد و درپی طلاق دادن اوست باید کل مهریه و حقوق او را تادیه نماید نه اینکه بدون پرداخت مهریه و حق و حقوق زن، او را طلاق دهد در حالی که مردان ما اینگونه نیستند حتی برخی از آنان اموال خود را به نام والدین خود میزنند تا در زمان دادگاه ادعای اعسار کنند و دادگاه هم هر چند ماه یکبار یک ربع سکه را برای پرداخت به زن تعیین میکند دادگاههای ما در تشخیص صحت ادعاها در این زمینه مشکلات بسیاری دارند.
اقلیما با انتقاد از حذف زندان زوج در موضوع پرداخت نکردن مهریه با تاکید بر اینکه تصریح کرد: زنان ما معمولا هرچه دارند در زندگی میگذارند و مال و اموالی به نام زن نیست و همه اموال به نام مرد است، متاسفانه اجرای قوانین ما درست نیست چرا که ازدواج هم مانند یک قرارداد است و اگر مردی مهریه زنی را نداد باید به زندان بیفتد.
آمار پسران ۶ درصد بیشتر از دختران است
رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در خصوص ادعای بالا بودن آمار دختران مجرد گفت: آمارها نشان میدهد تعداد پسران ما حدود ۶ درصد بیشتر از دختران است و کمبود پسران در جامعه وجود ندارد در حالی که مشکل ما در ایران فقر و بیکاری است وقتی جوانان ما شغل ندارند چگونه ازدواج کنند؟ چه کسانی میتوانند چند همسری داشته باشند؟ مخاطب این شیوه ترویج ازدواج قطعا جوانان ازدواج نکرده نیستند و مردان با سن بالا مخاطب آن هستند و دختری نیز علاقمند به همسر دوم یا سوم شدن نیست.
وی با تاکید بر اینکه ازدواج به خاطر تحکیم خانواده است نه موضوعات واهی، خاطرنشان کرد: مروجان چنین مسائلی بنیان خانواده را از هم متلاشی میکنند در سالهای اخیر مفهوم خانواده به اندازه کافی از بین رفته است. افزایش ازدواجهای نامتعارف و آسیبهای اجتماعی هم خود گویای این امر است.
اقلیما با بیان اینکه اگر افرادی خواهان حل شدن مشکلات جوانان هستند برای آنها شغل و زمینه ازدواج سالم را فراهم کنند، افزود: در جامعهای که شغل وجود ندارد و ۸۰ درصد تحصیلکردگان بیکارند یا همان درصد اندک شاغل هم با اندک حقوق خود به سختی ارتزاق میکنند، چگونه این جوانان ازدواج کنند؟ آیا مخاطب موضوع چندهمسری جوانان هستند یا افراد متمول و هویپرست؟ چرا که تنها این دسته افراد قادر به ازدواجهای مجدد متعدد هستند و مابقی توان پرداختن به این موضوعات را ندارند.
نسخههای پوچ درد جامعه را درمان نمیکند
وی با بیان اینکه مشکلات جامعه ما با چنین نسخههای پوچی رفع شدنی نیست، افزود: ما علت را رها کردیم و به معلول چسبیدهایم! علت عدم ازدواج دختران و پسران بیکاری و عدم کفاف هزینههای زندگی است و چیزی حدود ۷۰ درصد پسران ما توان ازدواج ندارند، اما در چنین جامعهای برخی بدون دانش و تخصص در موضوعات اجتماعی نظریاتی مطرح میکنند که باعث ایجاد فاجعه میشود.
پدر علم مددکاری اجتماعی ایران گفت: آیا این افراد اجازه میدهند که دخترانشان همسر چندم مردانی چند زنه شوند؟ قطعا اجازه نمیدهند. از نظر من طرفداران چندهمسری مردانی هستند که امروز به جایی رسیدهاند و همسران اول آنها زندگی را با بدبختی نگه داشتهاند و امروز که این مردان به درآمدی رسیدهاند به چنین تفکراتی معتقد شدهاند.
وی با بیان اینکه این قوانین را برای چه کسانی ترویج میکنند، افزود: اگر میخواهند مشکلات جامعه حل شود حداقل به سخنان رهبری عمل کنند، ایشان هم با ترویج چنین موضوعاتی مخالفت کردند و سخنان ایشان مبنی بر لزوم ایجاد شایسته سالاری و پاسخگو بودن مسئولان میتواند جامعه را متحول کند اگر چنین سخنانی عملی میشد با این حجم آسیبها روبهرو نبودیم.
منبع: ایمنا